Madan no Ou to Vanadis (Macedonian):Volume01 Prologue

From Baka-Tsuki
Jump to: navigation, search

Врвот на долгиот меч беше зариен напред.

Таа што го дршеше мечот беше една убава девојка.Со сребрена коса која се истегаше до нејзинита половина,таа гледаше на младичот надоле што беше од нејзиниот коњ.

"Фрли го лакот настрана."

Младиот послушно се согласи,и го фрли настрана лакот што му беше во рацете.

Он не се чуствуваше да се спротистави.Неговите стрели беа потрошени.

Во нивната позадина имаше безброј трупови што лешеа на земјата.Скршени мечови,копја кој беа испакнати од земјата како гробови,и ветерот го носеше мирисот на крвта.

"Јас сум Елеонора Вилтарија.Ти кој си?"

Како да го дуваше мирисот на крвта настрана,освежувачкиот глас на девојката татнееше.

Таа беше почестена,и покрај тоа што поседуваше сјај во тие љубопитни,пурпурни очи.

Младичот и одговори на прашањето,хипнотизиран.

"...Тигулврумуд Ворун."

После прашувајки го него неколку прашања,таа го става нејзиниот меч во футрола за меч на нејзината половина,задоволена.

И потоа,му се насмевна на младичот слатко.

"Од денес и понатака,ти ми припаѓаш мене."

Back to Илустрации Return to Главна Страна Forward to Поглавје 1