Madan no Ou to Vanadis (Macedonian)

From Baka-Tsuki
Jump to navigation Jump to search
Volume 1 cover


Крал на Магичниот Куршум и Борбената Принцеза серија исто така е преведена на други јазици:

(Note: Преведувачкиот прогрес зависи од секоја верзија.)Крал на Магичниот Куршум и Борбената Принцеза е лесен роман напишан од Цукаса Калагучи(川口士),и илустрирана од Јошио(よし☆ヲ),и објавува МФ Бунко Џ.

Оваа серија моментално има 7 тома.

Манга адаптација започна во 2011,и илустрирана од Јанаи Нобухико(柳井伸彦),објавено од Медија Компанија на Комик Флапер.

Се дочекува и анимирана серија која била најавена.

Запознавување со Приказната[edit]

Во време на војна,наместена во Западна Европа,Елеонора Вилтарија,една од седумте Борбени Принцези на Зхтед,води војна во Бруне.Устварност има 7 Борбени Принцези,именувани вака поради секоја од нив има добиено оружје од змејот,што владаат над седум теритои,секоја поседува своја.Моќта на Борбенита Принцеза предизвикува страв и трепет кон нивните непријатели.Грофот во служба на држава на Бруне,а млад стрелец викан Тигре,го вкуси вкусот откако изгуби на бојното поле од Елеонора.Но иако,Елен одлучува да му го поштеди животот по гледајки ги неговите вештини.Во замена,он е принуден да и служи нејзе....

Превод на Проект[edit]

Овој превод е секундарен (Јапонски-Англиски-Македонски).Ако сте запознаети со оригиналтиот,тогаш имате пристап до Јапонскиот текст и имајте слобода да преправите која било грешка.

Регистрација[edit]

Преведувачите се принудени да се регистрираат на кој поглавји ке работат.

Правила Оформени[edit]

Надградби[edit]

Крал на Магичниот Куршум и Борбенета Принцеза од Цукаса Калагучи[edit]

Том 1[edit]

Том 2[edit]

Том 3[edit]

Том 4[edit]

Том 5[edit]

Том 6[edit]

Том 7[edit]

Персонал[edit]

Преведувачи[edit]

Активни

Не активни

Уредувачи[edit]

Сите уредувачи кој зборат Македонски перфектно се добродојдени.

Преглед на Серијата[edit]

  1. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉 (25 April 2011, ISBN 978-4-8401-3857-4)
  2. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉2 (25 August 2011, ISBN 978-4-8401-3970-0)
  3. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉3 (22 December 2011, ISBN 978-4-8401-4339-4)
  4. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉4 (25 April 2012, ISBN 978-4-8401-4553-4)
  5. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉5 (24 August 2012, ISBN 978-4-8401-4685-2)
  6. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉6 (25 January 2013, ISBN 978-4-8401-4962-4)
  7. 魔弾の王と戦姫〈ヴァナディース〉7 (25 July 2013, ISBN 978-4-8401-5187-0)